VredesvlagVredesvlag
VredesvlagVredesvlag

Vredesvlag

Op zoek naar een Vredesvlag? De vlag van de vrede toont een witte duif op een blauwe achtergrond. De vlag is duurzaam en UV-bestendig uitgevoerd. De vredesvlag bestel je bij Stuntvlaggen voordelig en eenvoudig. Gebruik de vlag van de vrede tijdens nationale- of internationale gebeurtenissen.

✔ De vredesvlag is verkrijgbaar in diverse formaten
✔ Op 115 grams glanspolyester of 160 grams spunpolyester.
✔ Zowel per stuk in digitaaldruk of grotere aantallen in zeefdruk.

Meer informatie

Informatie

 

Vrede wordt gedefinieerd als een heilzame toestand van rust en harmonie, waarin stoornis, twist en strijd afwezig zijn. Het woord "vrede" heeft zijn wortels in het oude Germaanse taalgebruik en verwees oorspronkelijk naar een toestand van zekerheid en vrijheid.

Vaak wordt het concept van vrede in contrast geplaatst met het tegenovergestelde, namelijk oorlog. Het Nederlandse woord "vrede" uit de 12e eeuw betekende juridische bescherming tegen wapengeweld, wat de dichotomie tussen vrede en conflict nog verder benadrukt.

Vredesverdragen markeren de overgang van oorlog naar vrede, terwijl oorlogsverklaringen het omgekeerde betekenen. Vredesverdragen die op specifieke locaties worden ondertekend, worden soms de "Verdrag van..." genoemd, zoals het Verdrag van Versailles. De studie van processen die leiden tot vrede en deze handhaven wordt "irenologie" genoemd, en het is het tegenovergestelde van "polemologie." De term "irenologie" is afgeleid van het Oudgriekse woord voor vrede, "εἰρήνη" (eirenē).

Op academisch niveau werkt de Stichting Vredeswetenschappen (in Nederland) aan een netwerk van leerstoelen, waarbij elke leerstoel conflicten en vrede vanuit zijn eigen perspectief benadert, met als doel om een breder begrip van vredesvraagstukken op wetenschappelijke wijze te bevorderen.

Sinds 1901 wordt jaarlijks de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan individuen en organisaties die aanzienlijke bijdragen hebben geleverd aan de bevordering van vrede en vreedzame oplossingen.

In bepaalde talen, zoals het Arabisch en Hebreeuws, is het gebruikelijk om elkaar te begroeten met het woord voor vrede, respectievelijk "salaam" en "sjalom," of door wensen uit te spreken voor vrede in begroetingen.

Van het Latijnse woord voor vrede, "pax," zijn verschillende termen afgeleid, waaronder "pacifisme," een filosofie die geweldloosheid en vrede nastreeft.

Aanleverspecificaties